Vilijos šakočiai

Kontaktai +370 685 07 873
villija.grigiene@gmail.com
http://vilijossakociai.lt/

Aprašymas

Mano šakočių istorija

Šakočių kepimas mūsų giminėje turi labai ilgą istoriją. Mamytė pasakodavo, kad mano močiutei Marcelei Naujokaitienei (mamytės mamai) geriausia kaimo šeimininkė davė šakočio receptą. Tai buvo apie 1959-uosius metus. Močiutė gyveno Šakių rajone, Būblelių valsčiuje, Bliūkiškių kaime. Ten ji ir pradėjo pati kepti šakočius. Daugiausia giminaičių vestuvėms. Mano mamytė jai padėdavo daryti tešlą, o po to sukti volą. Kaitindavo beržinėmis malkomis.

...

Unikalus receptas

Mano saugomas ir naudojamas tradicinis receptas jau siekia 120 gyvavimo metų.

Šakočio tešlos sudėtis nėra sudėtinga, tačiau labai svarbu, kad šakočių kepimui būtų naudojami tik natūralūs produktai. Tradicinėje šakočių gamyboje nėra naudojami jokie sintetiniai skonio ar kvapo priedai.

 

Nepaisant to, kad mūsų šakočių kepime nenaudojami jokie konservantai, šakočių galiojimo laikas yra nepaprastai ilgas. Iškepti šakočiai yra geros kokybės net ir po 2-jų mėnesių.

...

Aukščiausi higienos standartai

Turiu maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą, kuris parodo, jog visi šakočiai iškepti laikantis aukščiausių higienos standartų.

Vieta

Vilniaus miestas, Vilnius
Babinių 71 g., Vilnius

Komentarai